Соус гострий (з корнішонами та каперсами)
Соус гострий (з корнішонами та каперсами)

Соус гострий (з корнішонами та каперсами)

    

18 Червня, 2020

300 рецептов французской кухни

Ingredients

Яйця - 1 сирий жовток + 1 крутий жовток

Олія (краще оливкова) - 250 г

Гірчиця готова - 1 ч. ложка

Оцет - 1/3 ст. ложки

Корнішони мариновані

Каперси

Сіль дрібного помелу - 1/3 ч. ложки

Перець чорний мелений - 1 щіпка

Кріп

Петрушка

Directions

1В оцет додати дрібно нарізані кріп, петрушку, мариновані корнішони та каперси.

2Половину сирого жовтка вилити в мисочку з круглим дном, додати послідовно половину розтертого крутого жовтка, гірчицю, сіль, перець і оцет із зеленню, конішонами та каперсами. Саме в цей момент почати збивати вінчиком, і дуже помалу, майже по краплях, додавати олію, доки соус не почне «схоплюватися» (він почне густіти і побіліє). З цього моменту можна долити олію товстої цівкою.

00:00