Салат італійський з цвітною капустою
салати італійська кухня вегетаріанське, дитяче
7 Квітня, 2019
Школа гастронома 2007 №19 (93) Октябрь
- Cook: 25 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Морква - 250 г
Квасоля зелена свіжа - 150 г
Цибуля червона - 1 шт.
Цвітна капуста - 300 г
Оцет винний білий - 2 склянки
Приправа Маггі Солодкий перчик - 1,5 ч. ложки
Лавровий лист - 1 шт.
Сіль (за необхідності)
ДЛЯ ЗАПРАВКИ 1:
Олія оливкова - 4 ст. ложки
Лимон - 2 ст. ложки соку
Каперси - 1 ст. ложка
Часник - 1 зубчик
Петрушка - 3‑4 гілочки
ДЛЯ ЗАПРАВКИ 2:
Приправа Маггі Духмяна цибулька - 0,5 ч. ложки
Вода - 100 мл
Олія оливкова - 4 ст. ложки
Лимон - 2 ст. ложки соку
Directions
1Моркву та цибулю очистити. Моркву нарізати товстою соломкою, цибулю - кільцями. У квасолі видалити кінчики. Цвітну капусту розібрати на невеликі суцвіття.
2Змішати в каструлі оцет з 2 склянками води.
3Додати приправу Маггі Солодкий перчик і лавровий лист, довести до кипіння.
4Помістити в каструлю моркву, варити на сильному вогні 5 хвилин, потім шумівкою перекласти в миску.
5Покласти в каструлю квасолю та цибулю, варити 3 хвилини, перекласти в миску.
6Помістити в каструлю капусту та варити 5 хвилин, також викласти в миску. Дати овочам охолонути.
7Все перемішати та заправити салат. За необхідності посолити.
ЗАПРАВКА 1:
1Часник подрібнити. Петрушку дрібно нарізати.
2Змішати оливкову олію з лимонним соком, каперсами, часником і петрушкою.
ЗАПРАВКА 2:
1Приправу Маггі Духмяна цибулька залити гарячою водою, довести до кипіння.
2Охолодити, додати оливкову олію та лимонний сік.