хаш

Ingredients

ВАРІАНТ 1:

Яловичина - 200 г ноги + 250 г рубця + 100 г сичуг

Бульйон - 150 г

Часник - 10 г

Сало ниркове - 20 г або

Масло вершкове - 10 г

Хліб білий - 25 г

Молоко - 30 г

Спеції

Сіль

ВАРІАНТ 2:

Ноги яловичі - 300 г або баранячі - 400 г

Рубець - 90 г

Сіль

Часник

Directions

ВАРІАНТ 1:

1У каструлю покласти пропущене через м'ясорубку свіже яловиче ниркове сало, зверху - розрубані та промиті яловичі ноги, не завадять нарізані шматками рубець, сичуг. Все це припустити під кришкою на сильному вогні у власному соку.

2Після того, як бульйон закипить і м'ясо виділить весь сік, поступово влити окріп і варити на маленькому вогні 5‑6 годин, доки м'якоть і хрящі здебільшого не будуть вільно відділятися від кісток.

3За годину-другу до готовності закласти замочений в молоці білий хліб (без скоринок), вершкове масло (якщо немає ниркового сала), сіль і спеції.

4Відварене м'ясо нарізати і додати в ту ж тарілку. До супу окремо подати товчений із сіллю часник, розведений невеликою кількістю бульйону (або оцту).

ВАРІАНТ 2:

1Оброблені та промиті яловичі або баранячі ноги, хвости та рубці вимочувати 5‑6 годин у холодній (по можливості проточній) воді.

2Потім ноги порубати на шматки та варити в несолоній воді на слабкому вогні.

3Дрібно нарізані рубці варити окремо.

4Закласти рубці в бульйон, що вийшов від варіння ніг, і продовжувати варити до готовності 6‑8 годин.

5Окремо подати часник, товчений з сіллю.

00:00