Хаш / Хаші
перші страви, сніданки азербайджанська кухня, вірменська кухня, грузинська кухня, кавказська кухня
20 Квітня, 2019
А что у нас на завтрак
Ingredients
ВАРІАНТ 1:
Яловичина - 200 г ноги + 250 г рубця + 100 г сичуг
Бульйон - 150 г
Часник - 10 г
Сало ниркове - 20 г або
Масло вершкове - 10 г
Хліб білий - 25 г
Молоко - 30 г
Спеції
Сіль
ВАРІАНТ 2:
Ноги яловичі - 300 г або баранячі - 400 г
Рубець - 90 г
Сіль
Часник
Directions
ВАРІАНТ 1:
1У каструлю покласти пропущене через м'ясорубку свіже яловиче ниркове сало, зверху - розрубані та промиті яловичі ноги, не завадять нарізані шматками рубець, сичуг. Все це припустити під кришкою на сильному вогні у власному соку.
2Після того, як бульйон закипить і м'ясо виділить весь сік, поступово влити окріп і варити на маленькому вогні 5‑6 годин, доки м'якоть і хрящі здебільшого не будуть вільно відділятися від кісток.
3За годину-другу до готовності закласти замочений в молоці білий хліб (без скоринок), вершкове масло (якщо немає ниркового сала), сіль і спеції.
4Відварене м'ясо нарізати і додати в ту ж тарілку. До супу окремо подати товчений із сіллю часник, розведений невеликою кількістю бульйону (або оцту).
ВАРІАНТ 2:
1Оброблені та промиті яловичі або баранячі ноги, хвости та рубці вимочувати 5‑6 годин у холодній (по можливості проточній) воді.
2Потім ноги порубати на шматки та варити в несолоній воді на слабкому вогні.
3Дрібно нарізані рубці варити окремо.
4Закласти рубці в бульйон, що вийшов від варіння ніг, і продовжувати варити до готовності 6‑8 годин.
5Окремо подати часник, товчений з сіллю.