хрін
хрін

Хрін сушений

  

29 Липня, 2020

299 рецептов заготовок без соли и сахара (Еда, которая лечит)

Ingredients

Хрін - корінь, листя

Directions

КОРІНЬ:

1Корінь вимити й очистити від грубої верхньої шкірки, потім нарізати кубиками, кружальцями або соломкою, але не дуже крупно.

2Поставити в теплу піч і тримати там, доки він повністю не висохне.

3Після цього корінь хрону потовкти і просіяти.

4Зберігати в закупорених пляшках.

ЛИСТЯ:

СПОСІБ 1:

1Листя хрону вимити і залишити обсохнути.

2Просохле листя нарізати на шматки завдовжки 10 см.

3Решітку або деко застелити пергаментним папером, зверху тонким шаром розкласти нарізане листя хрону та сушити у слабо прогрітій прочинений духовці або в сушарці при температурі до 40°С. Також можна сушити на свіжому повітрі, в тіні, під навісом. Добре засушене листя має бути зеленим, легко ламатися.

4Після засушування листя подрібнити, розкласти по банках і щільно закрити.

5Зберігати баночки з сухими листям хрону в сухому місці.

СПОСІБ 2:

1Зелене листя без пошкоджень вимити в холодній воді, дати просохнути.

2Після цього розкласти листя хрону на деку або скатертини і поставити на свіже повітря, але не на сонці. Листя має сохнути кілька днів. Добре просушене листя крихке та легко ламається.

3Зібрати їх в пучок і зберігати в підвішеному стані в сухому місці. Можна розламати листя і зсипати у банки.

00:00