Хрін сушений
29 Липня, 2020
299 рецептов заготовок без соли и сахара (Еда, которая лечит)
Ingredients
Хрін - корінь, листя
Directions
КОРІНЬ:
1Корінь вимити й очистити від грубої верхньої шкірки, потім нарізати кубиками, кружальцями або соломкою, але не дуже крупно.
2Поставити в теплу піч і тримати там, доки він повністю не висохне.
3Після цього корінь хрону потовкти і просіяти.
4Зберігати в закупорених пляшках.
ЛИСТЯ:
СПОСІБ 1:
1Листя хрону вимити і залишити обсохнути.
2Просохле листя нарізати на шматки завдовжки 10 см.
3Решітку або деко застелити пергаментним папером, зверху тонким шаром розкласти нарізане листя хрону та сушити у слабо прогрітій прочинений духовці або в сушарці при температурі до 40°С. Також можна сушити на свіжому повітрі, в тіні, під навісом. Добре засушене листя має бути зеленим, легко ламатися.
4Після засушування листя подрібнити, розкласти по банках і щільно закрити.
5Зберігати баночки з сухими листям хрону в сухому місці.
СПОСІБ 2:
1Зелене листя без пошкоджень вимити в холодній воді, дати просохнути.
2Після цього розкласти листя хрону на деку або скатертини і поставити на свіже повітря, але не на сонці. Листя має сохнути кілька днів. Добре просушене листя крихке та легко ламається.
3Зібрати їх в пучок і зберігати в підвішеному стані в сухому місці. Можна розламати листя і зсипати у банки.