Вергуни конотопські
Вергуни конотопські

Вергуни конотопські

  ,   

26 Березня, 2019

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Борошно - 1,5 склянки

Яйця - 2 шт.

Молоко - 1 ст. ложка

Цукор - 1 ст. ложка

Лимон - 0,5 шт. (сік) + 1 ч. ложка цедри

Жир свинячий для смаження

Цукрова пудра

Directions

1Розтерти яйця з цукром, додати молоко, ром, лимонний сік і цедру. У цю масу поступово всипати борошно. Замісити досить круте тісто, вливши 0,25 або 0,5 склянки води. Після замішування залишити на 20 хвилин, прикривши рушником.

2Розкачати тісто в пласт завтовщки 2‑3 мм, нарізати смужками 2,5х10 см. Смужки скласти навпіл, переплести в косу, кінці скріпити.

3Розігріти в низькій і широкій каструлі свинячий жир. Вергуни занурити в киплячий смалець на 1‑2 хвилини, до появи золотистого кольору.

4Потім викласти на блюдо і посипати цукровою пудрою. Подавати гарячими або холодними.

00:00