Квас петровський

    

31 Жовтня, 2016

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Русская кухня (Семь поварят)

  • Yields: 25 / 5 порцій

Ingredients

Сухарі житні - 800 г / 125 г

Вода - 5 л / 1 л

Цукор - 2 склянки / 50 г

Дріжджі - 25 г / 10 г

Мед - 100 г / 25 г

Родзинки - / 12 г

Хрін - 100 г / 25 г кореня

Лід

Directions

1Сухарі подрібнити (для варіанту 1), залити окропом і дати їм настоятися в теплі 3‑4 години.

2Сусло процідити через кілька шарів марлі, додати цукор, розведені дріжджі і залишити квас в теплому місці на 10‑12 годин для бродіння.

ВАРІАНТ 1:

1Квас знову процідити, розлити в пляшки 0,5 л і в кожну покласти по 10 г меду і хрону. Ємності щільно закупорити і поставити в холодне місце на 1 добу.

ВАРІАНТ 2:

1Коли сусло перебродить, процідити його, розлити по пляшках або банкам, в кожну покласти по кілька родзинок, щільно закрити пляшки і поставити в холодильник. Через три дні квас готовий.

2У невеликій кількості приготованого сухарного квасу розмішати мед до повного розчинення. З'єднати з рештою квасу, додати натертий на тертці або нарізаний тонкими скибочками хрін, добре перемішати, щільно закрити кришкою і настоювати 2‑4 години в холодильнику.

3Готовий квас процідити і подавати зі шматочками льоду.

00:00