Борщ по-київськи / київський з яблуками
22 Грудня, 2018
111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)
Ingredients
Яловичина - 200 г / 400 г
Баранина - 200 г / 100 г грудинки
Буряк - 1 шт. / 2 шт.
Капуста свіжа - 1 качан / 300 г
Картопля - 300 г / 250 г
Квасоля варена - 2 ст. ложки / 40 г
Морква - 1 шт.
Яблука кислі - 2 шт.
Цибуля - 1 шт. / 1‑2 шт.
Селера - 1 корінь / зелень
Петрушка - 1 корінь + 1 ст. ложка зелені / зелень
Томат-пюре - 1 склянка / 2 ст. ложки
Шпик - 1 ст. ложка / 20 г
Масло вершкове - 2 ст. ложки або
Сало свиняче топлене - 20 г
Квас буряковий - 500 мл / 2 склянки
Вода - 1,5 л
Цукор - 1 ст. ложка (для варіанту 2)
Сметана - 0,5 склянки / 50 г
Перець духмяний горошком
Лавровий лист
Сіль
ДЛЯ БУРЯКОВОГО КВАСУ:
Буряк - 300 г
Вода - 2 л
Цукор - 1 склянка
Дріжджі - 15 г
Directions
БУРЯКОВИЙ КВАС:
1Буряк дрібно нарізати та варити 1 годину.
2Відвар процідити, додати цукор, остудити, покласти дріжджі та дати постояти добу в теплому місці.
3Потім розлити по пляшках і поставити на холод.
БОРЩ:
1Воду закип'ятити, влити буряковий квас, покласти яловичину та відварити на помірному вогні до готовності.
2ВАРІАНТ 2: За 30‑40 хвилин до готовності покласти моркву, петрушку та ріпчасту цибулю.
3Бульйон процідити, а м'ясо нарізати шматочками.
4ВАРІАНТ 1: Буряк нарізати тонкою соломкою і потушкувати з дрібно нарізаною баранячою грудинкою, підливаючи проціджений бульйон.
5ВАРІАНТ 2: Буряк нарізати соломкою і тушкувати з дрібно нарубаною бараниною і томатом-пюре.
6ВАРІАНТ 1: Моркву, цибулину, коріння селери та петрушки очистити, дрібно нашаткувати і спасерувати на маслі з додаванням томатного пюре.
7ВАРІАНТ 2: Моркву та коріння спасерувати.
8Сало (шпик) розтерти з сирою цибулею та зеленню петрушки.
9У киплячий бульйон опустити нашатковану капусту, нарізану кубиками картоплю та варити до напівготовності 10 хвилин.
10Додати тушкований з бараниною буряк, пасероване коріння та цибулю, нарізані дольками яблука, варену квасолю, розтерте сало, квас, цукор, перець і сіль і варити до готовності. В кінці варіння додати лавровий лист.
11При подачі на стіл в тарілку з борщем покласти м'ясо, заправити сметаною та посипати подрібненою зеленню петрушки.