100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 40 mins
Yields: 3 порції
Ingredients
Борошно - 400 г
Кефір (кисле молоко, простокваша, пахта) - 400 мл
Яйця - 2 шт.
Олія - 3 ст. ложки + для смаження
Сода - 0,5 ч. ложки
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 1 ч. ложка
Directions
1З'єднати соду та кефір, через 15 хвилин додати всі інші інгредієнти та ретельно вимісити тісто вінчиком до консистенції кефіру високої жирності. За необхідності додати води.
2Вилити тісто в пластикову пляшку та закрити кришкою. Зробити в кришці дірочку такого розміру, щоб при натисканні на стінки пляшки тісто лилося вільною, але тонкою цівкою, не розбризкуючись під тиском.
3Вилити тісто на розпечену сковороду, змащену олією, довільним малюнком. Головне, щоб лінії з'єднувалися, і млинець можна було легко перевернути.
4Смажити з двох боків на розпеченій олії до золотистого кольору.