Мангал, казан, барбекю. Вкуснейшие блюда мужскими руками
Мангалы и барбекю
Ingredients
Баранина - 500 г
Помідори - 200 г
Цибуля ріпчаста - 50 г
Зелена цибуля - 100 г
Оцет - 25 мл
Масло вершкове - 25 г
Лимон - 1 шт.
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Баранину (ниркову частину або м'якоть задньої ноги) промити, нарізати невеликими шматочками, скласти в емальовану ємність, посолити, посипати перцем, додати половину дрібно нарізаної цибулі, а також оцет, все перемішати. Ємність накрити кришкою і на 2‑3 години поставити в холодне місце, щоб баранина промаринувалася.
2Перед смаженням шматки маринованої баранини нанизати на металевий шампур упереміж із залишками цибулі, порізаної кільцями.
3Смажити шашлик над палаючими без полум'я вугіллям 15‑20 хвилин, періодично повертаючи шампури, щоб баранина рівномірно просмажилася.
4Готовий шашлик зняти з шампура, викласти на блюдо та полити розтопленим вершковим маслом. На гарнір подати зелену цибулю, нарізані дольками помідори та шматочки лимона. Також можна подати відварний рис і сушений мелений барбарис або гранатовий сік.