100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 50 mins
Yields: 4-6 порцій
Ingredients
Лаваш - 2 шт. великих тонких
Моцарела - 300 г
Печериці - 200 г
Цибуля - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Кріп - 2 гілочки
Петрушка - 2 гілочки
Сметана - 2 ст. ложки
Сіль
Перець чорний мелений
Олія для смаження - 2 ст. ложки
ДЛЯ ЗАЛИВКИ:
Молоко - 100 мл
Яйця - 3 шт.
Directions
1Дрібно нашаткувати очищену цибулю. Вимити, обсушити та почистити гриби, довільно нарізати. Обсмажувати гриби з цибулею на розігрітій олії до м'якості цибулі близько 10 хвилин.
2Розрізати кожен лаваш на 2 частини.
3СМЕТАННИЙ СОУС: Пропустити очищений часник через прес, дрібно порубати зелень. Змішати сметану, часник і зелень.
4Натерти моцарелу на крупній тертці.
5Вистилати пластом лаваша дно жаростійкої форми, змастити сметанним соусом, посолити та поперчити. Викласти частину грибів з цибулею, посипати половиною моцарели. Аналогічно зібрати далі шари лазаньї без використання сиру.
6Збити яйця з молоком і залити лазанью, рясно посипати тертою моцарелою.
7Запікати в розігрітій до 180°С духовці 30 хвилин.