Салат багатошаровий з чорносливом
22 Грудня, 2019
Еда для всей семьи 2014 спецвыпуск №2 Летние салаты
- Yields: 4 порції
Ingredients
Чорнослив - 4 жмені
Курка відварна або готова копчена - 400 г
Печериці - 300 г
Яйця - 6 шт.
Сир твердий - 70 г
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Сметана - 4 ст. ложки
Огірки - 2 шт.
Майонез
Сіль
Directions
1Курячі грудки відварити в трохи підсоленій воді.
2Зварити яйця.
3Чорнослив залити окропом на 5 хвилин. Потім остудити та нарізати.
4Викласти чорнослив на дно піали або плоскої тарілки, змастити майонезом
5Курку нарізати кубиками, викласти на чорнослив і змастити 1 ст. ложкою майонезу.
6Потушкувати в сотейнику нарізані печериці, додавши 1/3 ч. ложки солі та оливкову олію.
7Поки вони тушкуються, нарізати зелену цибулю та викласти на курку.
8За 5 хвилин до готовності грибів додати в них сметану.
9З грибів сформувати третій шар салату.
10Жовтки варених яєць натерти на дрібній тертці та викласти в центр на гриби.
11Натерти до білків твердий сир, покласти 2 ст. ложки майонезу, перемішати. Білки з сиром викласти навколо тертих жовтків. Добре змастити майонезом.
12Останній шар - з підсолених огірків. Нарізати їх так тоненько, щоб вони буквально просвічували.
Можна готувати в одній великій салатниці, можна порційно.