Курча рожеве – Le poulet rouilleuse
страви з птиці французька кухня
6 Червня, 2019
107 диковинных рецептов от Поля Пуаре
Ingredients
Курча - 1 досить дебела тушка
Оцет
Свиняче сало або
Гусячий жир
Цибуля
Часник - шматочок завбільшки з горошину
Борошно - 1 ложка
Бульйон
Перець чорний мелений
Вино біле - 1 винний келих
Коньяк - 1 лікерна чарка
Пряна зелень - 1 пучок
Лавровий лист - 0,5 шт.
Чебрець
Directions
1Напередодні приготування спустити з курчати кров і зібрати її в мисці з декількома краплями оцту, щоб не дати їй згорнутися. Ощипати, випатрати, обпалити тушку, як зазвичай.
2Розрізати курча на 10 частин, це означає - кожну частину грудки навпіл.
3Змастити дно та стінки каструлі або качатниці свинячим салом або гусячим жиром і покласти цибулину, розрізану на частини. Поставити на сильний вогонь і, коли жир розплавиться, кинути шматки курки, включаючи хребет, розрізаний навпіл зоб і печінку. Все швидко обсмажити, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.
4Коли курча добре підрум'яниться, додати шматочок часнику завбільшки з горошину, нарізаний кінчиком ножа, посипати ложкою борошна, перемішати та влити стільки бульйону, щоб все курча було покрите рідиною і вистачило на приготування соусу. Додати трохи перцю, біле вино, коньяк, пряну зелень, половину лаврового листа, трохи чебрецю. Варити на помірному вогні, але при цьому курча має постійно кипіти.
5Через 35‑45 хвилин, в залежності від величини курчати, зняти його з плити та відставити убік.
6Змішати соус з кров'ю, вийняти пучок зелені та подавати до столу.
Рецепт Жінес-Лагранжа