Борщ пісний з сушеними грибами
23 Грудня, 2018
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 3 hrs
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Вода - 2 л + для замочування та відварювання грибів
Буряк - 1 шт.
Капуста білокачанна - 0,25 качана
Картопля - 2 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Гриби сушені - 100 г
Томатна паста - 2 ст. ложки
Лавровий лист - 2 шт.
Перець чорний - 5‑6 горошин
Сіль
Олія - 50 мл для смаження
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Часник - 2 зубчики
Кріп - зелень
Directions
1Залити сушені гриби окропом, залишити на 3 години.
2Скласти гриби в каструлю, залити холодною водою так, щоб вона повністю їх покривала, відварювати 10 хвилин після закипання рідини.
3Злити відвар, залити 2 л води, відварювати 30 хвилин.
4Тонко нашаткувати капусту. Очистити цибулю, моркву, буряк і картоплю, нарізати овочі тонкою соломкою.
5Обсмажити на розігрітій олії цибулю та моркву до золотистого кольору.
6Додати буряк і томити до його м'якості.
7Викласти томатну пасту, обсмажувати ще 2‑3 хвилини.
8Додати в каструлю з грибами картоплю, варити 10 хвилин.
9Викласти капусту, варити ще 10 хвилин.
10Ввести буряк, варити 5‑7 хвилин.
11Посолити, додати лавровий лист і перець-горошок, тримати на вогні ще 5 хвилин.
12При подачі додати рубану зелень і подрібнений очищений часник.