Пиріжки пісні з капустою і цибулею порей
пиріжки російська кухня духовка, пісне
16 Грудня, 2019
Школа гастронома 2014 №6 (248) Март - 8 марта - кухня приглашает кавалеров
- Cook: 3 hrs
- Yields: 8 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 3 склянки
Олія оливкова - 0,75 склянки
Вода - 1 склянка
Цукор - 2 ст. ложки
Дріжджі сухі активні - 1 ч. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Капуста - 500 г
Цибуля порей - 1 стебло (біла частина)
Кріп - 1 пучок зелені
Олія оливкова
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
ТІСТО:
1Просіяти в миску борошно, додати цукор, сіль і сухі дріжджі. Влити теплу воду і почати замішувати тісто дерев'яною ложкою. Додати оливкову олію, перемішати і вимішувати руками, доки не вийде м'яке гладке тісто. Це займер приблизно 7‑9 хвилин.
2Скачати тісто в кулю, підгинаючи краї, покласти в миску, трохи присипати борошном і накрити серветкою. Залишити для підходу в теплому місці на 1 годину.
3Обім'яти тісто, що підійшло, трохи вимісити і знову покласти в миску - воно має підійти ще раз.
НАЧИНКА:
1Тонко нашаткувати капусту і покласти в широку каструлю. залити окропом, посолити і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити до м'якості. Відкинути на друшляк і дати стекти рідині.
2Цибулю порей розрізати уздовж навпіл, промити і нарізати півкільцями. Розігріти глибоку сковороду з оливковою олією і обсмажити цибулю порей.
3Додати капусту і смажити разом 10 хвилин.
4Нарізати кріп і змішати з начинкою, посолити, поперчити, зняти з вогню і остудити.
ПИРІЖКИ:
1Розігріти духовку до 170°С.
2Обім'яти тісто, що підійшло, і розділити на кульки діаметром 4‑5 см, прикрити їх рушником. Розтягнути тісто руками або розкачати качалкою, в центр покласти 1 ст. ложку начинки. Акуратно защипнути краї.
3Застелити деко папером для випічки та покласти пиріжки швом униз. Змастити поверхню олією і поставити в духовку. Випікати 20 хвилин до золотистої скоринки.
4Готові пиріжкі перекласти на решітку і трохи остудити.
5Зберігати, накривши лляною серветкою.