Торт лимонний з меренгою
Торт лимонний з меренгою

Торт лимонний з меренгою

    

29 Січня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 20 mins
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 200 г

Цукор - 90 г

Мигдаль мелений - 30 г

Яйця - 1 шт.

Масло вершкове - 125 г

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ НАЧИНКИ (КРЕМУ):

Лимони - 3 шт. (цедра + 100 мл соку)

Яйця - 2 шт.

Цукор - 130 г

Масло вершкове - 160 г

ДЛЯ НАЧИНКИ (МЕРЕНГИ):

Яйця - 3 білка

Цукрова пудра - 150 г

Цукор - 10 г

Directions

1Збити вершкове масло кімнатної температури з цукром. Додати сіль, борошно, мелений мигдаль і яйце. Замісити однорідне тісто, загорнути в плівку, помістити в холодильник на 1 годину.

2Зняти з лимонів цедру (без білої частини). Вичавити 100 мл соку.

3Збити яйця з цукром, додати сік і цедру лимонів. Нагріти суміш на повільному вогні, безупинно помішуючи (вона має посвітлішати і набути консистенції не надто густої сметани). Охолодити до кімнатної температури.

4Додати нарізане кубиками вершкове масло кімнатної температури. Збити до однорідності.

5Розкачати тісто тонким шаром, викласти у форму, наколоти виделкою, випікати 15 хвилин при 190°С.

6Корж повністю остудити. Викласти крем.

7Збити білки з цукровою пудрою та цукром, викласти на пиріг за допомогою кондитерського мішка або ложки.

8Запікати в розігрітій до 220°С духовці 5‑8 хвилин до коричневого кольору.

00:00