100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 30 mins
Yields: 12-14 шт.
Ingredients
Кефір середньої жирності - 200 мл
Борошно - 120 г
Цукрова пудра - 1 ч. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Сода гашена - 1 ч. ложка
Олія - 1 ст. ложка + для смаження
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Джем
Сметана
Мед або
Сироп
Directions
1Додати гашену соду в кефір, розмішати, дати трохи постояти до появи бульбашок.
2Всипати цукрову пудру та сіль, перемішати.
3Всипати невеликими порціями просіяне борошно при постійному помішуванні. Має вийти тісто, що нагадує за консистенцією густу сметану. Влити 1 ст. ложку олії, перемішати.
4Розігріти на сковороді трохи олії, випікати оладки на середньому вогні під кришкою. Перевернути після того, як поверхня перестане бути глянцевою.
5Подавати оладки з джемом, сметаною, медом або сиропом.