1Відокремити жовток від білка, білок використовувати для інших цілей, жовток вилити в мисочку з круглим дном, додати послідовно сіль дрібного помелу, перець і оцет. Саме в цей момент почати збивати вінчиком і дуже помалу, майже по краплях, додавати олію, доки соус не почне «схоплюватися» (він почне густішати і побіліє). З цього моменту можна долити олію товстою цівкою.
Олія та жовток мають бути приблизно однієї температури, краще кімнатної. Перш ніж використовувати жовток, вийнявши яйце з холодильника, залишити його на деякий час у теплі.
Густота соусу залежить від кількості солі, тому можна додати солі, якщо він виходить дуже рідким.
Коли соус досягне бажаної густоти, додати в нього 1 ч. ложку окропу. Це називається «заварити» майонез.