Хачапурі по-мегрельськи
Хачапурі по-мегрельськи

Хачапурі по-мегрельськи

      

4 Квітня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Борошно - 500 г

Сулугуні - 200 г

Яйця - 1 шт.

Молоко - 200 мл

Дріжджі сухі - 5 г

Масло вершкове - 100 г

Олія - 100 мл

Сіль - 0,5 ч. ложки

Directions

1Розвести дріжджі в теплому молоці, всипати сіль. Додати яйце, олію та половину розтопленого вершкового масла. Перемішати.

2Просіяти борошно. Поступово влити в нього суміш з молоком. Вимісити туге тісто (за необхідності додати ще трохи борошна). Накрити тісто плівкою, поставити в тепло на 1 годину 30 хвилин, щоб воно піднялося.

3Натерти сир на крупній тертці.

4Розділити тісто на 2 частини. Розкачати кожну частину в круглий пласт. Посипати тісто половиною тертого сиру, з'єднати краї, сформувати руками круглі коржі.

5Перекласти коржі на деко, посипане борошном. Викласти зверху залишки сиру. Випікати в духовці, розігрітій до 200°С, 15 хвилин.

6Перед подачею змастити розтопленим вершковим маслом.

00:00