Млинці пшоняні

  

24 Жовтня, 2016

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Блины и блинчики (Семь поварят)
Этюды о питании

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Борошно пшеничне - 2 склянки

Пшоно - 2 склянки

Молоко - 6 склянок

Дріжджі пресовані - 25 г

Масло вершкове - 200 г / 100 г

Яйця - 5 шт.

Цукор - 0,5 ч. ложки

Сіль

Олія - 1 ч. ложка

Directions

1У 2 склянках теплого молока розвести дріжджі, всипати борошно і замісити тісто. Накривши каструлю рушником, поставити тісто в тепле місце на 1‑1,5 години підходити.

2Пшоно залити 4 склянками молока, зварити кашу.

3Охолодити кашу до кімнатної температури, додати жовтки, розтерті з сіллю і цукром, залишки розтопленого масла (?).

4З'єднати кашу з тістом, перемішати і поставити для бродіння в тепле місце.

5Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2 рази, додати до нього збиті яєчні білки, обережно перемішати і дати постояти 15‑20 хвилин.

6Випікати млинці з обох боків до золотистого кольору на розпеченій сковороді, змащеній олією.

7Подавати з маслом або сметаною.

Якщо дріжджі швидкодіючі, взяти їх в 4 рази менше, ніж пресованих.

Для економії часу пшоняну кашу краще зварити заздалегідь або використовувати для млинців кашу, що залишилася від попередньої трапези.

00:00