Печиво мільйонера
16 Лютого, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 1 hr 20 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 15 шт.
Ingredients
Борошно - 150 г
Масло вершкове - 80 г
Цукрова пудра - 50 г
Яйця - 2 жовтки
Сметана - 2 ст. ложки
Ванільний цукор - 0,5 ч. ложки
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ КАРАМЕЛІ:
Молоко згущене - 1 банка
Масло вершкове - 20 г
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Шоколад молочний - 200 г
Directions
1Змішати борошно з сіллю, цукровою пудрою та ванільним цукром. Додати охолоджене вершкове масло, порубати суміш ножем до стану крупної крихти. Додати жовтки та сметану, замісити тісто.
2Застелити форму для запікання пергаментом, рівномірно розподілити по ній тісто. Наколоти пласт виделкою, поставити в холодильник на 20‑30 хвилин.
3Випікати 15‑20 хвилин при 180°C до світло-золотистої скоринки.
4КАРАМЕЛЬ: Вилити згущене молоко в невелику каструлю з товстим дном, додати вершкове масло. Варити на мінімальному вогні 20‑35 хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою, до світло-карамельного кольору.
5Зняти карамель з вогню і швидко розподілити по поверхні остиглого коржа.
6ГЛАЗУР: Розламати шоколад на шматочки, поставити на водяну баню. Як тільки шоколад почне плавитися, зняти з вогню та залишити, доки повністю не розтане.
7Покрити корж глазур'ю, прибрати в холодильник на 2‑4 години.
8Перед подачею нарізати смужками.
час: 1 година 40 хвилин + 4 години витримки