Салат зі свинячого фаршу з рисовою локшиною
салати азійська кухня для пікніка, швидко
3 Листопада, 2019
Школа гастронома 2013 №20 (238) Октябрь - Лучшие блюда для осенней прогулки
- Cook: 20 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Свинина - 200 г пісного фаршу
Локшина рисова - 100 г
Лемонграс - 2 стебла
Цибуля шалот - 2 шт.
Цукор - 0,5 ч. ложки
Кінза - 1 маленький пучок
М'ята - 1 маленький пучок
Сіль
Олія
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Часник - 1 зубчик
Перець чилі червоний - 1 шт.
Цукор - 0,5 ч. ложки
Лайми - 2 шт. (сік)
Рибний соус - 1 ст. ложка
Соєвий соус - 1 ст. ложка
Directions
1Приготувати рисову локшину відповідно до інструкції на упаковці (залити окропом або зварити). Відкинути на друшляк і промити холодною водою.
2У лемонграса видалити верхню частину стебла, залишивши приблизно 5 см нижньої. Видалити сухе зовнішнє листя. Розбити стебло лемонграсу сильним ударом тесака (бити площиною, а не лезом) або іншого важкого предмета. Потім дуже дрібно нарізати стебло впоперек. Очистити цибулю шалот і подрібнити в кухонному комбайні разом із лемонграсом.
3Розігріти олію на сковороді й обсмажувати пряну пасту 2 хвилини
4Додати фарш і смажити, помішуючи, 3 хвилини.
5Всипати цукор і готувати ще 2 хвилини, трохи посолити.
6ЗАПРАВКА: Очистити і дрібно нарізати часник і чилі, змішати з лаймовим соком, цукром, рибним і соєвим соусом.
7Покласти в миску локшину, фарш і полити заправкою. Крупно нарізати листочки м'яти і кінзи та перемішати з салатом.
8Салат чудовоо зберігається і, просочившись заправкою, стає тільки смачнішим.
Якщо приготувати цей салат з гречаною локшиною соба, смак буде іншим.