Міні-кекси Мохіто
Міні-кекси Мохіто

Міні-кекси Мохіто

    

20 Вересня, 2019

Cake Masters Magazine №40 2016 January

  • Yields: 60 міні-кексів

Ingredients

ДЛЯ КЕКСІВ:

Борошно універсальне - 1 2/3 склянки / 208 г

Розпушувач - 1,5 ч. ложки

Сода харчова - 0,5 ч. ложки

Сіль - 0,25 ч. ложки

Йогурт звичайний - 1 склянка / 240 г

Олія оливкова - 1/3 склянки / 70 г

Цукор гранульований - 1 склянка / 200 г

Лайм - 0,25 склянки / 60 г соку + 2 ч. ложки цедри

Яйця - 2 шт.

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Желе з м’ятою - 1 склянка / 230 г

Ром, настояний на м'яті - 0,25 склянки / 60 г

ДЛЯ КРЕМА:

Кулінарний жир - 0,5 склянки / 115 г

Цукор кондитерський - 450 г

Ром, настояний на м'яті - 1/3 склянки / 80 г

ДЛЯ ДЕКОРУ:

Олія рапсова для смаження

М’ята - 60 листочків однакового розміру, завдовжки приблизно 2,5 см

Цукор

Directions

1КЕКСИ:

2Розігріти духовку до 325°F / 165°C. Розкласти у форми для міні-кексів паперові вкладиши.

3З’єднати в окремій мисці борошно, розпушувач, харчову соду та сіль. Відставити.

4Змішати йогурт, оливкову олію, цукор, сік та цедру лайма у чаші міксера та збити до готовності. Не виключаючи міксер, додати яйця по одному. Коли міксер працює на невеликій швидкості, повільно додати у чашу до вологих інгредієнтів сухі. Змішати до однорідності, стежачи за тим, щоб не перебити.

5Наповнити форми для кексів до половини.

6Випікати 10 хвилин.

7Дати кексам повністю охолонути на дротяній стійці перед наповненням начинкою або глазуруванням.

НАЧИНКА:

1Збити м’ятне желе до однорідності.

2Додайте настояний на м'яті ром, по 1 ст. ложці за один раз, ретельно перемішуючи між додаванням.

3Перекласти суміш з м’ятного желе та м’ятного рому в пляшку, з якої буде видавлюватися начинка.

КРЕМ:

1Електричним міксером збити кулінарний жир до пухкості.

2Збиваючи на низькій швидкості, додати кондитерський цукор.

3Повільно влити ром, настояний на м'яті, і збивати до гладкої і пухнастої консистенції, без грудочок і бульбашок повітря.

4Перекласти крем у кондитерський мішок.

ДЕКОР:

1Застелити тарілку або сковороду паперовими рушниками. Відставити.

2У середню каструлю до половини налити рапсову олію. Нагріти олію до 350°F / 175°C, використовуючи для перевірки температури кухонний термометр.

3Акуратно обсмажувати листя м’яти до напівпрозорості, приблизно 7 секунд.

4Дістати листя з олії і дати стекти на паперових рушниках. Гаряче листя одразу посипати гранульованим цукром.

ЗБІРКА:

1Коли кекси охолонуть, невеликим наконечником для випічки зробити в середині кожного отвір. Якщо наконечника для випічки немає, проткнути отвір у середині кексу вузьким лезом (наприклад, ножем для стейків).

2Заповнити порожнину сумішшю м’ятного желе та м’ятного рому, обережно, щоб не витекло.

3Покрити кекси кремом на свій смак.

4Прикрасити обсмаженим листям м’яти.

Смаження м'яти - це процедура делікатна, що іноді доводить до сказу. Смажиш замало - і виходить вологий безлад. Смажиш задовго - і отримуєш жирну, без запаху, несмачну, коричневу скоринку. Більшість стебел м’яти мають лише жменю листя однакового розміру, і оскільки смаження різко скорочує розмір листя, велика кількість сирої м'яти може дати лише кілька красивих смажених листочків. На щастя, можна використоати «відхилену» м'яту для настоювання напою, тож нічого не пропаде.

00:00