Торт грибний
Торт грибний

Торт грибний

  , ,   , ,

15 Червня, 2020

Школа гастронома 2011 №21 (191) Ноябрь

  • Cook: 1 hr 40 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Гриби білі сухі - 50 г

Печериці свіжі - 100 г

Картопля велика - 1 кг

Цибуля - 1 шт. велика

Часник - 2 зубчики

Масло вершкове - 100 г

Сметана - 2 ст. ложки

Борошно - 1 ст. ложка

Паприка солодка мелена - 1 ч. ложка

Зелень

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Сухі гриби залити крутим окропом і дати охолонути. Відкинути на друшляк, настій зберегти для інших страв. Нарізати гриби соломкою. Печериці вимити і нарізати тонкими пластинами. Цибулю та часник очистити і подрібнити.

Торт грибний

2Розігріти в сотейнику 2 ст. ложки олії та обсмажувати цибулю і часник 4 хвилини.

3Додати печериці та готувати, доки не випарується вся рідина.

4Покласти розмочені білі гриби, готувати на невеликому вогні 8 хвилин.

5Борошно розвести в сметані до однорідності, додати до грибів і дуже добре перемішати. Приправити сіллю та перцем.

Торт грибний

6Картоплю очистити і нарізати тонкими кружальцями. Кружальця не обполіскувати і не опускати в воду, щоб не змити крохмаль.

Торт грибний

7Змастити круглу форму для випічки олією. Укласти на дно одну третину кружальців картоплі. Змастити олією та приправити сіллю. Зверху помістити половину грибної начинки, розрівняти поверхню. Викласти ще одну третину картопляних кружальців, змастити олією та посолити. Розподілити по картоплі рівним шаром залишки начинки.

Торт грибний

8Викласти решту картоплі, змастити олією та приправити сіллю. Посипати зверху паприкою. Накрити фольгою і поставити в розігріту до 200°С духовку на 1  годину.

Торт грибний

9За 10 хвилин до готовності зняти фольгу, щоб картопля підрум'янилася.

10Подавати теплим. Перед подачею посипати рубаною зеленню. В якості соусу можна подати сметану.

Торт грибний

00:00