Солянка грибна (запіканка)
Солянка грибна (запіканка)

Солянка грибна (запіканка)

  ,     

8 Травня, 2019

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Гриби свіжі - 500 г

Капуста свіжа - 1 кг

Огірки солоні - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Томатна паста - 2 ст. ложки

Цукор - 1 ч. ложка

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Лавровий лист

Перець чорний мелений

Оцет

Сіль

Сухарі панірувальні

Олія - 1 ст. ложка

Лимон (за бажання)

Маслини (за бажання)

Directions

1Капусту нашаткувати, покласти в каструлю з половиною олії, оцтом і невеликою кількістю води; тушкувати 1  годину.

2За 20 хвилин до закінчення тушкування додати томатну пасту, нарізаний дольками огірок, цукор, сіль, перець, лавровий лист.

3Гриби очистити, промити та покласти на 15 хвилин у киплячу воду.

4Потім варені гриби нарізати скибочками й обсмажити на залишках олії.

5Склавши гриби в миску, на тій самій сковороді підсмажити цибулю та змішати її з грибами, сіллю, перцем.

6Половину тушкованої капусти укласти на сковороду, зверху гриби, потім - залишки капусти. Посипати капусту сухарями, скропити олією та поставити в духовку.

7При подачі на солянку можна покласти скибочку лимона або маслини.

00:00