1Капусту нашаткувати, покласти в каструлю з половиною олії, оцтом і невеликою кількістю води; тушкувати 1 годину.
2За 20 хвилин до закінчення тушкування додати томатну пасту, нарізаний дольками огірок, цукор, сіль, перець, лавровий лист.
3Гриби очистити, промити та покласти на 15 хвилин у киплячу воду.
4Потім варені гриби нарізати скибочками й обсмажити на залишках олії.
5Склавши гриби в миску, на тій самій сковороді підсмажити цибулю та змішати її з грибами, сіллю, перцем.
6Половину тушкованої капусти укласти на сковороду, зверху гриби, потім - залишки капусти. Посипати капусту сухарями, скропити олією та поставити в духовку.
7При подачі на солянку можна покласти скибочку лимона або маслини.