Тарталетки з грибів
закуски, страви з грибів вегетаріанське, дитяче, духовка
10 Червня, 2020
Школа гастронома 2011 №19 (189) Октябрь
- Cook: 40 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Печериці - 12 шт. великих
Волоські горіхи очищені - 0,5 склянки
Цибуля - 1 шт.
Часник - 3 зубчики
Моцарела - 150 г
Сир швейцарський - 50  г
Петрушка - 4 гілочки
Олія - 2 ст. ложки + для змащування
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Печериці протерти вологою губкою, відокремити ніжки від капелюшків.
2Капелюшки відварювати в киплячій підсоленій воді 5 хвилин. Відкинути на друшляк і дати охолонути.
3Ніжки грибів дрібно нарізати. Цибулю та часник очистити і подрібнити. Петрушку вимити, обсушити. Зняти листочки і тонко їх нарізати. Моцарелу та швейцарський сир натерти на тертушці.
4Волоські горіхи обсмажувати на сухій розігрітій сковороді, постійно помішуючи, 5 хвилин. Дати охолонути, потім порубати ножем в дрібну крихту.
5Розігріти в сковороді олію, обсмажувати цибулю та часник 4 хвилини.
6Додати ніжки грибів і готувати на середньому вогні ще 6 хвилин. Зняти з вогню.
7Змішати в мисці горіхи, обсмажені овочі, петрушку та сири. Приправити сіллю та перцем, перемішати.
8Розподілити начинку між 6 капелюшками грибів. Накрити капелюшками, що залишилися, змастити олією.
9Поставити капелюшки в розігріту до 200°С духовку на 8‑10 хвилин.
10Подавати гарячими або холодними.