Вареники староруські
Вареники староруські

Вареники староруські

  , ,

29 Січня, 2019

100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 20 mins
  • Yields: 2-3 порції

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 350 г + на підпил

Вода - 130 мл

Яйця - 1 шт. + 1 шт. для змащування

Сіль - 1 ч. ложка

Лавровий лист

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Курячі тельбухи - 300‑400 г

Гриби лісові - 100‑150 г

Цибуля ріпчаста - 100 г

Хмелі-сунелі - 0,5 ч. ложки

Сіль - 0,5 ч. ложки

Олія - 20 мл для смаження

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Cметана

Кріп і / або петрушка

Directions

1Змішати борошно та сіль, вбити яйце, влити теплу воду та замісити однорідне еластичне тісто. Помістити в холодильник на 30‑40 хвилин для набухання клейковини.

2Відварювати тельбухи в підсоленій воді 20 хвилин, остудити, дрібно нарізати.

3Вимити, обсушити та почистити гриби, порубати разом із очищеною цибулею. Обсмажувати суміш грибів і цибулі на олії 20 хвилин.

4Додати тельбухи, всипати хмелі-сунелі та сіль, добре перемішати.

5Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні у пласт завтовшки не більше 2 мм. Скачати начинку невеликими кульками та послідовно викласти на тісто на невеликій відстані одну від одної. Змастити тісто навколо фаршу збитим яйцем, накрити протилежним від себе краєм. Вирізати вареники за допомогою склянки, притиснути пласти тіста навколо начинки.

6Відварювати вареники в підсоленій воді з додаванням лаврового листа 5‑6 хвилин після спливання.

7Подавати зі сметаною, посипавши рубаною зеленню.

00:00