вареники
вареники

Вареники з сиром (творогом) давньоруські

    

28 Серпня, 2019

Вареники, клецки, галушки

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 500 г

Яйця - 2 шт.

Вода - 150 г

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Сир (творог) - 700 г

Сметана - 3 ст. ложки

Цукор

ДЛЯ ЗАПІКАННЯ:

Сметана - 2 склянки

Directions

ТІСТО:

1Просіяти борошно в миску, зробити в ній воронку, вбити в неї яйця, додати сіль і влити холодну воду. Замісити гладке тісто, що не прилипає до рук. Одразу ліпити вареники.

2НАЧИНКА:

3Добре віджатий сухий сир (творог) протерти крізь металеве сито, додати цукор і сметану. Всю масу ретельно перемішати і розтерти.

ВАРЕНИКИ:

1Тісто розкачати на підпорошеній борошном обробній дошці, вирізати склянкою круглі заготовки для вареників.

2Начинити їх сирним фаршем і гарненько зліпити краї.

3Відварювати вареники в підсоленому окропі 8‑10 хвилин, коли вони спливуть, вийняти шумівкою, відцідити залишки води.

4Перекласти вареники на жаростійке блюдо, залити 2 склянками сметани та поставити в духовку, щоб вареники підрум'янилися.

00:00