100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs 30 mins
Yields: 850 г
Ingredients
Борошно - 500 г
Манна крупа дрібна - 20 г
Часник - 1 головка
Масло вершкове - 30 г
Дріжджі сухі - 20 г
Сіль - 1 ч. ложка + 1 щіпка для обсмажування часнику
Цукор - 1,5 ч. ложки + 1 ч. ложка для обсмажування часнику
Вода - 320 мл
Олія оливкова - 50 мл
Directions
1Очистити зубчики часнику. Розтопити на сковороді вершкове масло. Обсмажувати часник до м'якості на маленькому вогні 5‑7 хвилин з додаванням цукру та солі. М'якість можна перевірити ножем: якщо він добре входить і виходить, то часник готовий.
2Просіяти борошно через сито (можна кілька разів). Додати манну крупу та сухі дріжджі, перетерти.
3Всипати в суміш сіль і цукор, влити теплу воду. Перемішати. Додати печений часник, влити оливкову олію. Вимішувати тісто до повного вбирання масла. Накрити серветкою, поставити в тепло на 1,5‑2 години.
4Обім'яти тісто руками, сформувати буханець на посипаній борошном поверхні. Зробити хрестоподібні надрізи.
5Випікати в духовці, розігрітій до 180°С, 40 хвилин.