аджика зі сметаною
аджика зі сметаною

Чівздзоса осетинська

  ,   

12 Березня, 2019

Вильям Похлебкин. Все о пряностях (Высокая кухня)

Ingredients

Аджика - 1 ч. ложка або

Перець червоний мелений - 0,5 ч. ложки

Сметана - 0,5 склянки

Кефір або кисляк (простокваша) - 1 л

Часник - 3‑4 зубчики

Directions

1Розвести аджику або червоний мелений перець в сметані та залишити на 20‑30 хвилин.

2Після гарненько розмішати, влити в кефір або кисляк разом із дрібно нарізаним часником і, знову перемішавши, залишити на 2‑3 години при кімнатній температурі.

3Потім прибрати на добу в більш прохолодне місце.

4На другий день молочний «настій» червоного перцю готовий: його можна їсти з хлібом, вживати як підливу до овочевих і м'ясних страв, як заправку до салатів, відвареної картоплі тощо.

00:00