яблучний оцет
яблучний оцет

Оцет яблучний сидровий (лікувальний і для схуднення)

  

8 Лютого, 2020

  • Эх, яблочко!
  • Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука - 1 кг / 800 г кашици

Вода - 1 л

Цукор або мед - 100 г + додатково 50‑100 г (за бажання)

Дріжджі хлібні - 10 г / 5 г або

Хліб чорний сухий - 20 г / 10 г

Directions

1Яблука вимити, видалити пошкоджені частини, натерти на крупній тертушці разом із серцевиною, помістити в скляну посудину, долити теплої кип'яченої води. Додати 100 г цукру або меду і хлібні дріжджі або сухий чорний хліб.

2Зберігати відкритим при 20‑30°C в темному місці 10 днів, помішуючи 2‑3 рази на день дерев'яною ложкою.

3Потім масу перекласти в марлевий мішечок і віджати. Сік процідити крізь марлю і перелити в посудину з широким горлом. За бажання додати в кожен літр соку по 50‑100 г меду або цукру.

4Банку закрити марлею, зав'язати і поставити в тепле місце, щоб продовжити бродіння, яке зазвичай закінчується через 40-60 днів.

5Потім оцет профільтрувати, розлити по пляшках і щільно закрити їх пробками або закупорити воском.

6Зберігати в холодильнику при 6‑8°C.

Приймати при всяких хворобах, а також і для схуднення - за кожним прийомом їжі 1 склянка води з 2 ч. ложками оцту

00:00