Гливи (вешенки) з морквою та шафраном
Гливи (вешенки) з морквою та шафраном

Гливи (вешенки) з морквою та шафраном

  ,

15 Квітня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 1 л

Ingredients

Гливи (вешенки) - 500 г

Цибуля сівок або дрібна ріпчаста цибуля - 100 г

Морква дрібна - 100 г

ДЛЯ МАРИНАДУ:

Вода - 400 мл

Оцет винний білий - 20 мл

Перець білий - 3 горошини

Перець рожевий - 3 горошини

Чебрець - 1 щіпка

Шафран мелений - 1 щіпка

Сіль

Цукор

Directions

1Промити гливи (вешенки) холодною водою. Скласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити на помірному вогні 5 хвилин. Відкинути на друшляк.

2Влити 400 мл води в іншу каструлю, додати обидва види перцю, чебрець і шафран. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

3Очистити моркву, нарізати кружальцями завтовшки 1 см (дрібну можна використовувати цілою). Очистити цибулю. Додати цибулю та моркву в каструлю, довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні.

4Викласти гриби, додати сіль і цукор. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні.

5Влити оцет, варити 5 хвилин на помірному вогні.

6Скласти гриби з овочами в стерилізовані банки. Рівномірно залити маринадом. Закупорити стерилізованими кришками.

7Стерилізувати закриту банку 10 хвилин на невеликому вогні.

8Зберігати в темному прохолодному місці.

00:00