Пачат - мордовські млинці
Пачат - мордовські млинці

Пачат

  ,   

26 Січня, 2019

100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 4 hrs
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

Пшенична крупа - 200 г

Борошно - 160 г

Молоко - 750 мл

Яйця - 3 шт.

Дріжджі - 13 г

Цукор - 1 ст. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Олія для смаження

Directions

1Розігріти 250 мл молока до 50°С, додати дріжджі, перемішати. Додати борошно, перемішати, накрити рушником і поставити в тепле місце на 2 години.

2Пшоняну крупу промити, залити молоком, довести до кипіння та варити 15 хвилин на маленькому вогні з закритою кришкою, періодично помішуючи.

3Залишити на 10 хвилин під кришкою. Остудити.

4Відокремити жовтки від білків, розтерти жовтки з цукром. Додати в тісто, ретельно перемішати.

5Змішати кашу й опару, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.

6Збити білки з сіллю в міцну піну. Додати збиті білки в тісто, акуратно перемішати, залишити на 20 хвилин.

7Смажити млинці на розпеченій олії по 3 хвилини з кожного боку.

00:00