Пиріг млинчастий (з лососем або фореллю)
млинці, оладки, сирники, пироги, страви з риби дитяче, Маслениця, святкове
1 Травня, 2020
Школа гастронома 2012 №4 (198) Февраль - Справляем Масленицу
- Cook: 1 hr
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Млинці діаметром 18 см - 20 шт.
Петрушка - 1 пучок
Кріп - 1 пучок або
Трави будь-які інші: кінза, чебрець, рукола, салат фрілліс, корн-салат - 1 пучок або
Тархун - кілька листочків
Зелена цибуля - 1 пучок
Масло вершкове - 1 ст. ложки
Цибуля - 4 шт. великих
Сир вершковий - 200 г
Сметана жирна - 1‑2 ст. ложки (за бажання)
Цукор - 1,5 ст. ложки
Олія - 2 ст. ложки
Лосось або форель малосольні - 400 г філе
Сіль (за бажання)
ДЛЯ ВАРІАНТІВ НАЧИНОК:
Оселедець
Зелена цибуля
Яйця
Паштет печінковий
Цибуля
Морква
Маслини чорні
Каперси
Авокадо
Directions
1Спекти млинці.
2ЗЕЛЕНЕ МАСЛО: Вершкове масло заздалегідь нагріти до кімнатної температури. Петрушку, кріп і зелену цибулю або інші трави дуже дрібно нарізати. Змішати зелень з маслом, трохи підсолити і відставити. Можна додати в зелене масло зовсім небагато солі. У поєднанні з солоною рибою вийде саме те, що треба.
3КАРАМЕЛІЗОВАНА ЦИБУЛЯ: Ріпчасту цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями. Розігріти в сковороді олію, додати цукор, готувати, доки цукор повністю не розчиниться. Викласти цибулю і, постійно помішуючи, обсмажувати на невеликому вогні 4 хвилини. Зняти з вогню. Відкласти 2‑3 ст. ложки цибулі для декорування верху пирога.
4Рибу нарізати дуже тонкими пластинами. Якщо це рибна нарізка, розрізати кожен шматок на 3‑4 частини, залежно від розміру.
5Викласти на плоске блюдо 1 млинець. Промастити його по всій поверхні зеленим маслом, зверху покласти шматочки риби.
6Накрити другим млинцем, промастити його вершковим сиром. Щоб вершковий сир легше намазувався, його можна збити з 1‑2 ст. ложками жирної сметани. Покласти третій млинець і викласти на нього 2‑3 ст. ложки карамелізованої цибулі. Продовжувати складати стопкою млинці з начинками, доки не закінчаться всі інгредієнти.
7Можна одразу промазати одну третину млинців вершковим сиром, іншу третину - зеленим маслом, а потім зібрати пиріг, розкладаючи на млинці відсутні інгредієнти.
8Накрити пиріг великий мискою і поставити в холодильник на 2 години.
ВАРІАНТИ НАЧИНОК:
1Дрібно посічений оселедець з другою начинкою із зеленої цибулі та круто зварених яєць.
2Печінковий паштет і обсмажена з цибулею морква.
3Можна прошарувати млинці пастою з чорних маслин і каперсів і нарізаних тонкими пластинами авокадо - для любителів нових смаків.