Пиріг млинчастий з лососем або фореллю
Пиріг млинчастий з лососем або фореллю

Пиріг млинчастий (з лососем або фореллю)

  , ,   , ,

1 Травня, 2020

Школа гастронома 2012 №4 (198) Февраль - Справляем Масленицу

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 10 порцій

Ingredients

Млинці діаметром 18 см - 20 шт.

Петрушка - 1 пучок

Кріп - 1 пучок або

Трави будь-які інші: кінза, чебрець, рукола, салат фрілліс, корн-салат - 1 пучок або

Тархун - кілька листочків

Зелена цибуля - 1 пучок

Масло вершкове - 1 ст. ложки

Цибуля - 4 шт. великих

Сир вершковий - 200 г

Сметана жирна - 1‑2 ст. ложки (за бажання)

Цукор - 1,5 ст. ложки

Олія - 2 ст. ложки

Лосось або форель малосольні - 400 г філе

Сіль (за бажання)

ДЛЯ ВАРІАНТІВ НАЧИНОК:

Оселедець

Зелена цибуля

Яйця

Паштет печінковий

Цибуля

Морква

Маслини чорні

Каперси

Авокадо

Directions

1Спекти млинці.

2ЗЕЛЕНЕ МАСЛО: Вершкове масло заздалегідь нагріти до кімнатної температури. Петрушку, кріп і зелену цибулю або інші трави дуже дрібно нарізати. Змішати зелень з маслом, трохи підсолити і відставити. Можна додати в зелене масло зовсім небагато солі. У поєднанні з солоною рибою вийде саме те, що треба.

Пиріг млинчастий з лососем або фореллю

3КАРАМЕЛІЗОВАНА ЦИБУЛЯ: Ріпчасту цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями. Розігріти в сковороді олію, додати цукор, готувати, доки цукор повністю не розчиниться. Викласти цибулю і, постійно помішуючи, обсмажувати на невеликому вогні 4 хвилини. Зняти з вогню. Відкласти 2‑3 ст. ложки цибулі для декорування верху пирога.

Пиріг млинчастий з лососем або фореллю

4Рибу нарізати дуже тонкими пластинами. Якщо це рибна нарізка, розрізати кожен шматок на 3‑4 частини, залежно від розміру.

5Викласти на плоске блюдо 1 млинець. Промастити його по всій поверхні зеленим маслом, зверху покласти шматочки риби.

Пиріг млинчастий з лососем або фореллю

6Накрити другим млинцем, промастити його вершковим сиром. Щоб вершковий сир легше намазувався, його можна збити з 1‑2 ст. ложками жирної сметани. Покласти третій млинець і викласти на нього 2‑3 ст. ложки карамелізованої цибулі. Продовжувати складати стопкою млинці з начинками, доки не закінчаться всі інгредієнти.

Пиріг млинчастий з лососем або фореллю

7Можна одразу промазати одну третину млинців вершковим сиром, іншу третину - зеленим маслом, а потім зібрати пиріг, розкладаючи на млинці відсутні інгредієнти.

Пиріг млинчастий з лососем або фореллю

8Накрити пиріг великий мискою і поставити в холодильник на 2 години.

ВАРІАНТИ НАЧИНОК:

1Дрібно посічений оселедець з другою начинкою із зеленої цибулі та круто зварених яєць.

2Печінковий паштет і обсмажена з цибулею морква.

3Можна прошарувати млинці пастою з чорних маслин і каперсів і нарізаних тонкими пластинами авокадо - для любителів нових смаків.

00:00