Млинці з сиром (творогом) і шоколадним соусом
6 Березня, 2020
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Ingredients
Борошно - 200 г
Молоко - 500 мл
Яйця - 2 шт.
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 1/3 ч. ложки
Олія - 1 ст. ложка
Масло вершкове - 100 мл для змащування сковороди
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир (творог) свіжий - 300 г
Цукор - 2 ст. ложки
Сметана - 2 ст. ложки
Яйця - 1 шт. або 2 жовтки
Цукати (за бажання)
Родзинки без кісточок (за бажання)
Лимон або апельсин — цедра (за бажання)
Сіль
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО СОУСУ:
Молоко - 300 мл
Яйця - 2 жовтки
Цукор - 0,5 склянки
Борошно - 1 ч. ложка
Какао - 1 ст. ложка
Directions
1Яйця, сіль, цукор збити вінчиком або в міксері, у збиту масу влити молоко, всипати борошно, перемішати, додати олію та ще раз все перемішати.
2Випікати млинці на розігрітій сковороді, змастивши її олією за допомогою наколотого на виделку кружальця сирої картоплі.
3НАЧИНКА: Сир (творог) розтерти з цукром, сметаною, жовтками або яйцем, посолити. Для ароматизації начинки можна додати висушену, тонко змелену та просіяну лимонну або апельсинову корочку, а також цукати або родзинки.
4На млинець покласти ложку сирної начинки, загорнути конвертом.
5Обсмажити в олії з обох боків.
6Можна скласти млинці в керамічну або емальовану миску, змащуючи їх маслом, закрити кришкою і поставити в духовку.
7СОУС: Яєчні жовтки розтерти з цукром, додати какао, борошно, розвести гарячим молоком при безперервному помішуванні, варити до загустіння, не допускаючи кипіння. Готовий соус процідити.
8Млинці з сиром (творогом) подавати з шоколадним соусом.