Млинці з начинкою
Млинці з начинкою

Млинці з начинкою

  

1 Квітня, 2020

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно - 1 склянка

Молоко або вода - 200 мл

Яйця - 2 шт.

Цукор - 1 ч. ложка

Сіль - на кінчику ножа

Свинячий жир, масло або олія для смаження

Directions

1Борошно гіркою всипати в миску, в середині зробити поглиблення і частинами влити в нього половину молока, розмішуючи дерев'яною ложкою. Тісто ретельно вимісити, щоб не було грудочок, додати збиті яйця, сіль, цукор і решту молока. За консистенцією тісто має бути подібним до сметани.

2Бажано, щоб тісто вистоялося 1‑2 години, після цього млинці легко печуться.

3Свинячий жир, масло або олію розтопити в невеликій сковороді або металевій мисці - чистій, гладкій, без заглиблень і опуклостей. Для змащування сковороди можна використовувати також скибочку свинячого сала або половину картоплини. Сковороду нагріти, змастити жиром.

4Наливати на край сковороди стільки тіста, скільки необхідно, щоб покрити тонким шаром все дно сковороди. Спекти тільки одну сторону млинця.

5Покласти млинець на дрібну тарілку або дощечку підсмаженої стороною вниз. На край покласти начинку, загнути спочатку ближній край млинця, потім бічні та закатати.

6Складені таким чином млинці обсмажити на сковороді до рум'янцю.

00:00