Паштет з курячої печінки з бренді
бутерброди, закуски, страви з птиці для пікніка, духовка
20 Квітня, 2020
Школа гастронома 2012 №9 (203) Май - Первый пикник
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
Куряча печінка - 500 г
Часник - 1 зубчик
Масло вершкове - 125 г
Чебрець - 2 гілочки
Бренді - 1 ст. ложка
Directions
1Курячу печінку ретельно промити, видаливши жир і протоки, обсушити. Чебрець вимити. Часник очистити і розчавити.
2Помістити в кухонний комбайн печінку, часник, 30 г вершкового масла та листочки чебрецю, подрібнити до однорідної маси. Влити бренді. Приправити сіллю та перцем, ретельно перемішати.
3Розігріти духовку до 150°С. Одну форму середнього розміру або кілька маленьких формочок для запікання змастити маслом, перелити туди підготовлену суміш і накрити фольгою, щільно підіткнувши краї.
4Помістити формочки на деко з високими бортиками або у піддон. Влити гарячу воду так, щоб вона доходила до середини формочок. Поставити в духовку і готувати 50 хвилин. Дістати формочки з води і дати їм повністю охолонути.
5Розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані вершкове масло та полити ним паштет.
6Охолодити при кімнатній температурі, потім переставити в холодильник на кілька годин для повного застигання.
Цей паштет можна приготувати напередодні пікніка або за пару днів до виїзду за місто. Його добре подавати з тостами, які можна вже на місці підсмажити на грилі або на багатті, нанизавши на тонкі гілочки.