Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне - 150 г
Масло вершкове - 150 г
Сир (творог) знежирений - 150 г
Ванільний екстракт - 0,25 ч. ложки або
Ванільна есенція - кілька крапель
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир (творог) знежирений - 250 г
Яйця - 1 шт.
Цукор дрібний або цукрова пудра - 50 г
Родзинки - 30 г
Молоко - 1,5 ст. ложки
Ванільний екстракт - 0,25 ч. ложки або
Ванільна есенція - кілька крапель
Directions
ТІСТО:
1Борошно просіяти через сито, з'єднати з сиром (творогом) і попередньо охолодженим вершковим маслом, додати кілька крапель ванільного екстракту і ретельно перемішати міксером з насадкою для тіста спочатку на найменшій, а потім на найбільшій швидкості.
2Викласти тісто на посипану борошном робочу поверхню і вимісити руками, а потім покласти на 1 годину в холодильник.
НАЧИНКА:
1Відокремити білки від жовтків.
2Змішати сир (творог) із цукром і яєчним білком, додати родзинки, кілька крапель ванільного екстракту, все перемішати.
ПИРІЖКИ:
1Половину охолодженого тіста розкачати в квадрат 30х30 см і розрізати на квадратики 10х10 см. На середину кожного покласти трохи начинки.
2Жовток збити з молоком і змастити краї тіста.
3Зліпити пиріжки і зверху змастити їх жовтком із молоком.
4Залишки тіста розкачати, нарізати тонкими смужками, укласти їх хрест-навхрест на кожен пиріжок і теж змастити яйцем із молоком.
5Випікати в розігрітій до 200‑220°С духовці близько 25 хвилин.