Пиріжки з сиром (творогом) і родзинками
Пиріжки з сиром (творогом) і родзинками

Пиріжки з сиром (творогом) і родзинками

    

26 Квітня, 2020

17 рецептів Юлії Висоцької. Страви з молочних продуктів (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 1 hr 55 mins
  • Yields: 5 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне - 150 г

Масло вершкове - 150 г

Сир (творог) знежирений - 150 г

Ванільний екстракт - 0,25 ч. ложки або

Ванільна есенція - кілька крапель

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Сир (творог) знежирений - 250 г

Яйця - 1 шт.

Цукор дрібний або цукрова пудра - 50 г

Родзинки - 30 г

Молоко - 1,5 ст. ложки

Ванільний екстракт - 0,25 ч. ложки або

Ванільна есенція - кілька крапель

Directions

ТІСТО:

1Борошно просіяти через сито, з'єднати з сиром (творогом) і попередньо охолодженим вершковим маслом, додати кілька крапель ванільного екстракту і ретельно перемішати міксером з насадкою для тіста спочатку на найменшій, а потім на найбільшій швидкості.

2Викласти тісто на посипану борошном робочу поверхню і вимісити руками, а потім покласти на 1 годину в холодильник.

НАЧИНКА:

1Відокремити білки від жовтків.

2Змішати сир (творог) із цукром і яєчним білком, додати родзинки, кілька крапель ванільного екстракту, все перемішати.

ПИРІЖКИ:

1Половину охолодженого тіста розкачати в квадрат 30х30 см і розрізати на квадратики 10х10 см. На середину кожного покласти трохи начинки.

2Жовток збити з молоком і змастити краї тіста.

3Зліпити пиріжки і зверху змастити їх жовтком із молоком.

4Залишки тіста розкачати, нарізати тонкими смужками, укласти їх хрест-навхрест на кожен пиріжок і теж змастити яйцем із молоком.

5Випікати в розігрітій до 200‑220°С духовці близько 25 хвилин.

00:00