Пиріжки з печінкою
пиріжки, страви з м'яса висококалорійне
13 Червня, 2020
Булочки и пирожки (Семь поварят)
- Yields: 10-15 шт.
Ingredients
Яловича печінка - 250 г
Цибуля ріпчаста - 150 г
Сир твердий - 100 г
Олія - 120 г
Сіль
Перець чорний мелений
Тісто дріжджове - 500 г
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 330 г
Вода або молоко - 130 г
Цукор - 20 г
Масло вершкове або олія - 15 г
Дріжджі - 10 г
Сіль - 5 г
Яйця - 0,5 шт.
Directions
ТІСТО ДРІЖДЖОВЕ ОПАРНЕ:
1У підігріту до 40°С воду або молоко (2/3 норми) додати розчинені у воді та проціджені дріжджі, всипати половину борошна та перемішати до однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, накрити тканиною і поставити в тепле місце для бродіння на 2,5‑3 години.
2Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази і почне опадати, додати рідину з розчиненими сіллю і цукром, яйця, все добре перемішати, ввести решту борошна і замісити тісто. Перед закінченням замісу додати розм'якшений жир. Тісто присипати борошном, накрити тканиною і залишити для бродіння ще на 2‑2,5 години.
3За час бродіння тісто обім'яти 2‑3 рази. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2,5 рази, при натисканні на поверхню ямка повільно вирівнюється, тісто не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.
НАЧИНКА:
1Печінку очистити від плівок і проток, нарізати шматочками й обсмажити в олії (70 г).
2Обсмажену печінку охолодити та пропустіть через м'ясорубку разом із цибулею. Додати тертий сир, приправити за смаком спеціями та розтерти. Можна розвести бульйоном.
ПИРІЖКИ:
1Розділити тісто на шматочки, скачати в кульки і дати розстоятися.
2Потім розкачати коржі, на середину кожного укласти начинку та защипнути краї.
3Пиріжки обсмажити в олії з обох боків.
ЧАС: 40 хвилин + бродіння