Пиріжки з печінкою
Пиріжки з печінкою

Пиріжки з печінкою

  ,   

13 Червня, 2020

Булочки и пирожки (Семь поварят)

  • Yields: 10-15 шт.

Ingredients

Яловича печінка - 250 г

Цибуля ріпчаста - 150 г

Сир твердий - 100 г

Олія - 120 г

Сіль

Перець чорний мелений

Тісто дріжджове - 500 г

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 330 г

Вода або молоко - 130 г

Цукор - 20 г

Масло вершкове або олія - 15 г

Дріжджі - 10 г

Сіль - 5 г

Яйця - 0,5 шт.

Directions

ТІСТО ДРІЖДЖОВЕ ОПАРНЕ:

1У підігріту до 40°С воду або молоко (2/3 норми) додати розчинені у воді та проціджені дріжджі, всипати половину борошна та перемішати до однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, накрити тканиною і поставити в тепле місце для бродіння на 2,5‑3 години.

2Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази і почне опадати, додати рідину з розчиненими сіллю і цукром, яйця, все добре перемішати, ввести решту борошна і замісити тісто. Перед закінченням замісу додати розм'якшений жир. Тісто присипати борошном, накрити тканиною і залишити для бродіння ще на 2‑2,5 години.

3За час бродіння тісто обім'яти 2‑3 рази. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2,5 рази, при натисканні на поверхню ямка повільно вирівнюється, тісто не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.

НАЧИНКА:

1Печінку очистити від плівок і проток, нарізати шматочками й обсмажити в олії (70 г).

2Обсмажену печінку охолодити та пропустіть через м'ясорубку разом із цибулею. Додати тертий сир, приправити за смаком спеціями та розтерти. Можна розвести бульйоном.

ПИРІЖКИ:

1Розділити тісто на шматочки, скачати в кульки і дати розстоятися.

2Потім розкачати коржі, на середину кожного укласти начинку та защипнути краї.

3Пиріжки обсмажити в олії з обох боків.

ЧАС: 40 хвилин + бродіння

00:00