Джем грушевий
Джем грушевий

Джем грушевий

  

1 Вересня, 2019

Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок

Ingredients

Груші - 1 кг

Цукор - 500 г

Лимонні шкірки - 2‑3 г

Гвоздика - 2‑3 бутони

Ванілін

Коньяк (за необхідності)

Directions

1Дрібні тверді груші нарізати невеликими шматочками, укласти в посуд, пересипаючи цукром, і витримати добу.

2Груші разом із соком, що виділився, довести до кипіння, додати лимонні шкірки, гвоздику та ванілін. Варити груші 1 годину. Коли шматочки стануть прозорими, джем готовий.

3Гарячий джем розкласти по банках, герметично закупорити їх кришками, дати охолонути.

4Можна банки не закупорювати, а зберігати джем під поліетиленовими кришками або обернути горлечко банок пергаментом, а потім обв'язати ниткою. Але в цьому разі в готову гарячу масу потрібно влити коньяк (на 1 кг маси - 3‑5 ст. ложок коньяку), перемішати і розкласти джем по банках.

00:00