Варення грушеве (в сиропі)
7 Лютого, 2019
Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ingredients
ВАРІАНТ 1:
Груші з щільною м'якоттю - 1,3 кг
Цукор - 1,2 кг
Вода - 300 г
Лимонна кислота
ВАРІАНТ 2:
Груші зі щільною м'якоттю - 1 кг
Цукор - 1,2‑1,3 кг
Вода - 2 склянки
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Груші очистити від шкірки, нарізати дольками, до бланшування потримати в підкисленій воді (1 г лимонної кислоти на 1 л води)
2Бланшувати не більше 10 хвилин.
3СИРОП: У воді, в якій бланшувалися груші, розчинити цукор, варити сироп 10‑15 хвилин, потім додати лимонну кислоту (2 г на 1 л води). Сироп процідити, знову довести до кипіння.
4Підготовлені дольки груш залити гарячим цукровим сиропом, проварити на слабкому вогні 10‑15 хвилин, знімаючи піну.
5Витримати груші в сиропі 6 годин.
6Потім варити варення до готовності. Якщо дольки груш після варіння не стають прозорими, то варити варення за 2‑3 рази.
7Готове варення розлити в сухі прогріті банки та закрити поліетиленовими кришками.
8Зберігати в прохолодному місці.
ВАРІАНТ 2:
1Груші вимити, дрібні плоди залишити цілими, великі очистити від шкірки і серцевини, нарізати дольками, бланшувати 10‑15 хвилин і охолодити.
2Підготовлені груші помістити в варильний таз, залити сиропом і варити за 3‑4 рази.