Цукати з груш
Цукати з груш

Цукати з груш

  

4 Квітня, 2019

Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок

Ingredients

Груші трохи недостиглі з щільною м'якоттю - 1 кг

Цукор - 1,2 кг

Вода - 300 г

Directions

1Очистити груші від шкірки, нарізати дольками, бланшувати не більше 10 хвилин. До бланшування тримати дольки в підкисленій воді.

2Дольки залити гарячим (80-85°С) цукровим сиропом, варити 15 хвилин, витримати 10 годин.

3Потім знову поварити 15 хвилин, витримати ще 10 годин.

4Третій раз цукати варити, доки вони не стануть прозорими, а сироп густим.

5Відкинути на друшляк і залишити на 1‑1,5 години.

6Остиглі дольки викласти на сито в один шар, підсушити на сонці або в духовці при 40°С, посипати дрібним цукром і сушити до готовності.

7Готові цукати укласти в сухі банки та закрити кришками, щоб уникнути пересихання цукатів.

00:00