Груші з медом і горіхами / Закуска з груш з горіхами
десерти, закуски корейська кухня духовка
12 Травня, 2019
Готовим с медом (Семь поварят)
Корейская кухня (1000 и один рецепт)
- Cook: 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Груші м'які - 4 шт. великих / 4‑5 шт. середньої величини
Волоські горіхи очищені - 0,5 склянки / 100 г
Мед - 4 ст. ложки / 2 ст. ложки
Імбир мелений - на кінчику ножа / 1 щіпка
Олія - 2 ст. ложки
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Розігріти духовку до 180°С.
2Груші розрізати уздовж навпіл, видалити серцевину. Половинки груш розкласти у форму для запікання зрізом вгору.
3Трохи горіхів відкласти для оформлення, залишки дрібно порубати, змішати з 3 ст. ложками меду, додати імбир.
4Наповнити сумішшю виїмки в грушах. Запікати 15 хвилин.
5Вийняти груші з духовки, дати їм охолонути.
6Груші викласти на десертні тарілки, оформити залишками меду.
ВАРІАНТ 2 (КОРЕЙСЬКИЙ):
1Груші очистити від шкірки, розрізати на дві поздовжні половинки і видалити серцевину.
2Волоські горіхи дрібно порубати, змішати з імбиром і медом.
3Викласти медово-горіхову суміш ложкою на кожну половинку груші.
4У змащену олією сковороду укласти груші і помістити їх в помірно розігріту духовку. Запікати груші 5‑6 хвилин.
5Подавати до столу охолодженими.