Песто по-генуезьки – Pesto Genovese
23 Квітня, 2019
Better Homes and Gardens Australia 2016 №8 August
- Prep: 10 mins
- Yields: 1 склянка (близько 8 порцій)
Ingredients
Часник - 1 зубчик
Кедрові горішки - 30 г
Сіль морська у пластівцях
Базилік - 70 г листя (близько 2 пучків)
Петрушка з плоским листям (за бажання)
Олія оливкова - 150 мл
Сир пекоріно - 40 г
Сир пармезан - 40 г
Directions
1Кедрові горішки трохи підсмажити.
КУХОННИЙ КОМБАЙН:
1Покласти часник, кедрові горішки та щіпку солі в чашу кухонного комбайна. Тонко подрібнити.
2Додати половину базиліку та налити трохи олії. Включити імпульсний режим і грубо подрібнити.
3Додати залишки базиліку та олії і знов подрібнити в імпульсному режимі.
4Додати дрібно натерті пекоріно та пармезан і подрібнити до отримання однорідної пасти. Приправити сіллю.
СТУПКА І ПЕСТИК:
1Покласти часник, кедрові горішки та сіль у ступку та розтерти пестиком до утворення пасти.
2Базилік дрібно нарізати і додати до соміші. Розтирати до утворення грубої пасти.
3Влити олію, потроху за один раз, змішуючи і розмелюючи до утворення соусу.
ВРУЧНУ:
1Дрібно нарізати часник, кедрові горішки та базилік.
2Покласти у миску з сіллю, олією, пекоріно та пармезаном. Добре перемішати. Результатом буде набагато соковитіший соус.
ПОДАЧА:
1Подавати 1,5 ст. ложки песто на 125 г приготованої пасти на порцію. Зверху прикрасити додатковим листям базилику та кедровыми горішками.
2Зберігати песто в холодильнику до 5 днів - у баночці під тонким шаром оливкової олії, щоб запобігти знебарвленню.