Песто по-генуезьки
Песто по-генуезьки

Песто по-генуезьки – Pesto Genovese

    

23 Квітня, 2019

Better Homes and Gardens Australia 2016 №8 August

  • Prep: 10 mins
  • Yields: 1 склянка (близько 8 порцій)

Ingredients

Часник - 1 зубчик

Кедрові горішки - 30 г

Сіль морська у пластівцях

Базилік - 70 г листя (близько 2 пучків)

Петрушка з плоским листям (за бажання)

Олія оливкова - 150 мл

Сир пекоріно - 40 г

Сир пармезан - 40 г

Directions

1Кедрові горішки трохи підсмажити.

КУХОННИЙ КОМБАЙН:

1Покласти часник, кедрові горішки та щіпку солі в чашу кухонного комбайна. Тонко подрібнити.

2Додати половину базиліку та налити трохи олії. Включити імпульсний режим і грубо подрібнити.

3Додати залишки базиліку та олії і знов подрібнити в імпульсному режимі.

4Додати дрібно натерті пекоріно та пармезан і подрібнити до отримання однорідної пасти. Приправити сіллю.

СТУПКА І ПЕСТИК:

1Покласти часник, кедрові горішки та сіль у ступку та розтерти пестиком до утворення пасти.

2Базилік дрібно нарізати і додати до соміші. Розтирати до утворення грубої пасти.

3Влити олію, потроху за один раз, змішуючи і розмелюючи до утворення соусу.

ВРУЧНУ:

1Дрібно нарізати часник, кедрові горішки та базилік.

2Покласти у миску з сіллю, олією, пекоріно та пармезаном. Добре перемішати. Результатом буде набагато соковитіший соус.

ПОДАЧА:

1Подавати 1,5 ст. ложки песто на 125 г приготованої пасти на порцію. Зверху прикрасити додатковим листям базилику та кедровыми горішками.

2Зберігати песто в холодильнику до 5 днів - у баночці під тонким шаром оливкової олії, щоб запобігти знебарвленню.

00:00