Виноград маринований
Виноград маринований

Виноград маринований

  

20 Квітня, 2019

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Виноград

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

Вода - 1 л

Цукор - 700 г

Оцет - 2/3 склянки

Гвоздика - 5‑8 бутонів

Кориця - шматочок

Directions

1Свіжозібрані грона очистити від пошкоджених ягід, ретельно вимити й укласти в банки. Попередньо покласти на дно банок прянощі.

2ЗАЛИВКА: Воду довести до кипіння, додати приправи та цукор, профільтрувати, потім додати оцет.

3Гарячою заливкою заповнити банки з виноградом і пастеризувати при 85°C: банки 0,5 л - 20 хвилин, 1 л - 30 хвилин, 3 л - 40‑50 хвилин.

4Після пастеризації охолодити закупорені банки у воді, поступово додаючи у гарячу воду холодну.

00:00