1Дрібні груші можна маринувати цілими, попередньо вийнявши серцевину. Великі груші, очистивши від шкірки, розрізати на 2‑4 частини, видалити серцевину. Підготовлені груші бланшувати 5‑10 хвилин, потім одразу охолодити в холодній воді.
2МАРИНАД: Воду, в якій бланшувалися груші, використовувати для приготування маринаду. У киплячій воді розчинити цукор, варити сироп 10‑15 хвилин і знову довести до кипіння, додавши оцтову есенцію. На одну банку місткістю 0,5 л знадобиться 165‑170 г маринаду.
3У банки 0,5 л розкласти по 3 горошини духмяного перцю, по шматочку палички кориці, по 2 бутони гвоздики, потім укласти груші та залити їх гарячим (80°С) маринадом.
4Банки пастеризувати при 86°С: 0,5 л - 15 хвилин, 1 л - 20 хвилин.
5Банки закупорити, перевернути догори дном, дати охолонути.