Пиріг млинцевий з печінкою
млинці, оладки, сирники, пироги, страви з м'яса духовка
2 Грудня, 2019
111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Блины и блинчики (Семь поварят)
- Cook: 1 hr
- Yields: 10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне - 2 склянки / 200 г
Молоко - 2 склянки / 500 г
Яйця - 2 шт.
Цукор - 2 ст. ложки / 10 г
Сіль
Олія - 2 ст. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Печінка яловича - 300 г / 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт. / 200 г
Масло вершкове - 2 ст. ложки або
Олія - 100 г
Яйця - 3 шт. / 2 шт.
Петрушка- 3 ст. ложки рубаної зелені
Сіль
Перець чорний мелений
Мускатний горіх (за бажання)
ДЛЯ СОУСУ:
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Томатна паста - 1 ч. ложка
Бульйон або вода - 1 склянка
Олія - 1 ст. ложка
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Сметана - 1 ст. ложка
Борошно - 1 ст. ложка
Directions
НАЧИНКА, ВАРІАНТ 1:
1Печінку нарізати на невеликі шматочки й обсмажити разом із цибулею.
2Пропустити печінку з цибулею через м'ясорубку. Додати вершкове масло, дрібно порубані варені яйця, сіль, перець, мускатний горіх.
НАЧИНКА, ВАРІАНТ 2:
1Печінку нарізати дрібними кубиками й обсмажити до готовності.
2Окремо обсмажити дрібно нарізану цибулю, охолодити.
3Печінку посолити, поперчити, пропустити через м'ясорубку разом із цибулею, додати збиті яйця, зелень, перемішати.
СОУС:
1Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на тертці. Змішати цибулю з морквою і обсмажити на олії.
2Додати томатну пасту та погріти суміш на вогні ще 5 хвилин.
3Потім долити бульйон або воду, приправити сіллю та перцем, заправити борошном, обсмаженим в 1 ст. ложці вершкового масла, додати сметану або вершкове масло.
ТІСТО:
1Яйця розтерти з сіллю і цукром, влити половину молока, збити і додавати невеликими порціями борошно, ретельно розмішуючи, щоб не було грудок. Тісто розбавити молоком, процідити, можна додати олію (тоді сковородку можна не змащувати).
2Випікати млинці на змащеній олією сковороді.
ПИРІГ:
1Готові млинці скласти в жаростійкий посуд один на інший, змащуючи маслом і прошаровуючи начинкою. Можна полити олією.
2Запікати пиріг в духовці 20 хвилин.
3При подачі до столу полити соусом.