Пиріг млинцевий з печінкою
Пиріг млинцевий з печінкою

Пиріг млинцевий з печінкою

  , ,   

2 Грудня, 2019

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Блины и блинчики (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 10 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне - 2 склянки / 200 г

Молоко - 2 склянки / 500 г

Яйця - 2 шт.

Цукор - 2 ст. ложки / 10 г

Сіль

Олія - 2 ст. ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Печінка яловича - 300 г / 500 г

Цибуля ріпчаста - 2 шт. / 200 г

Масло вершкове - 2 ст. ложки або

Олія - 100 г

Яйця - 3 шт. / 2 шт.

Петрушка- 3 ст. ложки рубаної зелені

Сіль

Перець чорний мелений

Мускатний горіх (за бажання)

ДЛЯ СОУСУ:

Цибуля - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Томатна паста - 1 ч. ложка

Бульйон або вода - 1 склянка

Олія - 1 ст. ложка

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Сметана - 1 ст. ложка

Борошно - 1 ст. ложка

Directions

НАЧИНКА, ВАРІАНТ 1:

1Печінку нарізати на невеликі шматочки й обсмажити разом із цибулею.

2Пропустити печінку з цибулею через м'ясорубку. Додати вершкове масло, дрібно порубані варені яйця, сіль, перець, мускатний горіх.

НАЧИНКА, ВАРІАНТ 2:

1Печінку нарізати дрібними кубиками й обсмажити до готовності.

2Окремо обсмажити дрібно нарізану цибулю, охолодити.

3Печінку посолити, поперчити, пропустити через м'ясорубку разом із цибулею, додати збиті яйця, зелень, перемішати.

СОУС:

1Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на тертці. Змішати цибулю з морквою і обсмажити на олії.

2Додати томатну пасту та погріти суміш на вогні ще 5 хвилин.

3Потім долити бульйон або воду, приправити сіллю та перцем, заправити борошном, обсмаженим в 1 ст. ложці вершкового масла, додати сметану або вершкове масло.

ТІСТО:

1Яйця розтерти з сіллю і цукром, влити половину молока, збити і додавати невеликими порціями борошно, ретельно розмішуючи, щоб не було грудок. Тісто розбавити молоком, процідити, можна додати олію (тоді сковородку можна не змащувати).

2Випікати млинці на змащеній олією сковороді.

ПИРІГ:

1Готові млинці скласти в жаростійкий посуд один на інший, змащуючи маслом і прошаровуючи начинкою. Можна полити олією.

2Запікати пиріг в духовці 20 хвилин.

3При подачі до столу полити соусом.

00:00